Onze specialiteiten

MATRIciel : advies- en studiebureau gespecialiseerd in energie, milieu en bijzondere technieken

Al meer dan 12 jaar bouwt MATRIciel expertise uit in bovenvermelde 3 gespecialiseerde deelgebieden die zowel wordt ingezet voor openbare als private bouwopdrachten. Voor elke van deze disciplines beschikken we over gespecialiseerde ingenieurs die over de disciplines heen nauw met elkaar samenwerken. Zo kan u rekenen op een holistische visie in alle fasen van uw project.

We zorgen op elk moment in het ontwerp- en bouwproces voor een flexibele begeleiding op maat van bouwheer en project met het oog op de realisatie van een duurzaam en hoogwaardig architecturaal project.

Naast aan de technische aspecten en de projectopvolging hechten we ook veel belang aan de impact van uw project op mens, milieu en maatschappij en de manieren waarop daarmee kan omgegaan worden.

Onze referenties

Alle

Logements Ducuroir
MO Partenariat public (CityDev) – privé (JCX Immo)
Ar Archi 2000

Residentieel

Niveau BREEAM 3excellent"

Belliard 65
MO AXA REIM Belgium
Ar Archi 2000

Kantoren

Caméléon
MO Famous Clothes SA : “Caméléon”, ventes privées
Ar AWAA for CW Architects et AAVO

Handel/Industrie

Crèche passive à Bruxelles

Crèche passive
MO Commune de Saint-Gilles
Ar R2D2 Architecture

Scholen / Kinderdagverblijven / Cultuur / Recreatie

d'une capacité de 120 lits et 10 appart services

MRS La Bouvière
MO VIVALIA
Ar BAEV

Gezondheids- en ouderenzorg

Bâtiment Génie Civil – Val Benoit – Liège
MO SPI
Ar Baumans-Deffet & Alain Dirix & M.S.A.

Inrichting van sites en stedenbouwkundige ontwikkelingen

Formations bâtiment durable – BXL

Formations Bâtiment durable
MO Bruxelles Environnement

Publicaties / Onderzoek / Vorming

Onze aanpak

Duurzaam Leefbaar Billijk/rechtvaarding Uitvoerbaar Afbraak Gebruiksfase Realisatie Aanbestedingsdossier Uitvoeringsstudies Vergunning Ontwerp Projectdefinitie SociaalGemeenschapInteractieGezondheid - Comfort MilieuEnergieNatuurlijke rijkdommenWater - BiodiversiteitAfval EconomieInvesteringVerbruik (energie en water)Onderhoud

MATRIciel : een aanpak met accent op mens, milieu en integrale duurzaamheid

De doelstelling van MATRIciel is om voor elk project alle dimensies van duurzame ontwikkeling te exploreren, vanop primair materiaalniveau tot op de stedelijke schaal.  Dit ten gunste van de samenleving, de Mens en het milieu, en binnen een concrete context en realistische randvoorwaarden.

Onze aanpak bestaat erin om het ontwerp, de architectuur en de technieken van een gebouw zo creatief, kritisch en analytisch mogelijk aan het gebruik en de context aan te passen om zo goed en efficiënt mogelijk op de behoeften van de gebruikers in te spelen.

Meer lezen
accueil-presentation

Wie zijn wij?

MATRIciel : een team dat werkt met het oog op uitmuntendheid.

Bij MATRIciel gaan ervaring en efficiëntie hand in hand met de fundamentele waarden die integraal deel uitmaken van onze bedrijfsfilosofie.  Arbeidsvreugde, cocreatie, betrokkenheid, respect en beroepsethiek zijn waarden die ons team dagelijks vooruitstuwen.

Meer lezen
Démarrage du chantier de la nouvelle salle de sport Terre-Neuve à Bruxelles, avec MDW architecture

Le chantier de la nouvelle salle de sport Terre-Neuve à Bruxelles démarre !

Informations générales Programme : Construction d’une salle de sport en intérieur d’îlot Situation : Angle Rue Terre Neuve et Rue Roger Van Der Weyden à Bruxelles Surface : 2.584 m2 Maître de l’Ouvrage : Ville de Bruxelles Architecte : MDW Architecture Dates : lauréat concours en septembre 2016 – début chantier en février 2018 Description du projet Le hall sportif est…

Details
Rencontre clients et partenaires chez MATRIciel

Questionnons-nous au sujet de la PEB

Ce 21 février, nous invitons nos clients et partenaires à échanger sur la PEB. La réglementation PEB : la subir ou l’exploiter au bénéfice de la performance effective ? Nous aborderons les points suivants : Implications d’une approche pro-active sur l’architecture, la chronologie des projets et les différents intervenants Eviter le piège des évaluations PEB en opposition…

Details