Onze specialiteiten

MATRIciel : advies- en studiebureau gespecialiseerd in energie, milieu en bijzondere technieken

MATRIciel biedt stelt u meer dan 12 jaar ervaring ter beschikking die werd opgedaan op 3 gespecialiseerde domeinen voor openbare en private bouwopdrachten. Voor elk domein beschikken we over gespecialiseerde ingenieurs die nauw met elkaar samenwerken, zodat u kunt rekenen op een holistische visie in alle fasen van uw project.

We zorgen op elk moment voor een flexibele begeleiding op maat met het oog op de realisatie van een hoogwaardig en duurzaam architecturaal bouwwerk.

Behalve aan de technische aspecten en de opvolging hechten we veel belang aan de sensibilisering voor het belang van uw project – niet alleen met betrekking tot zijn milieu-impact, maar ook zijn maatschappelijke impact.

Onze referenties

Alle referenties bekijken

Logements Ducuroir
MO Partenariat public (CityDev) – privé (JCX Immo)
Ar Archi 2000

Woningen

Niveau BREEAM 3excellent"

Belliard 65
MO AXA REIM Belgium
Ar Archi 2000

Kantoren

Caméléon
MO Famous Clothes SA : “Caméléon”, ventes privées
Ar AWAA for CW Architects et AAVO

Handel/Industrie

Crèche passive à Bruxelles

Crèche passive
MO Commune de Saint-Gilles
Ar R2D2 Architecture

Scholen / Kinderdagverblijven / Cultuur / Recreatie

d'une capacité de 120 lits et 10 appart services

MRS La Bouvière
MO VIVALIA
Ar BAEV

Gezondheidszorg / RVT / Onthaalhuizen

Bâtiment Génie Civil – Val Benoit – Liège
MO SPI
Ar Baumans-Deffet & Alain Dirix & M.S.A.

Stedelijke en industriële inrichting

Formations bâtiment durable – BXL

Formations Bâtiment durable
MO Bruxelles Environnement

Opleiding / Onderzoek / Vakbladen

Onze aanpak

Duurzaam Leefbaar Billijk Uitvoerbaar Ontleding Gebruik Realisatie Inschrijvingsdossier Studies Vergunningen Ontwerp Ontstaan SociaalGemeenschapUitwisselingenGezondheid - Comfort MilieuEnergieNatuurlijke rijkdommenWater - BiodiversiteitAfval EconomieInvesteringVerbruik (energie en water)Onderhoud

MATRIciel : een duurzame, menselijke en milieuvriendelijke benadering!

MATRIciel heeft zich ten doel gesteld om voor elk project alle dimensies van de duurzame ontwikkeling en materialen op stedelijke schaal ten gunste van de gemeenschap, de mens en het milieu binnen een concrete en realistische context te ontwikkelen.

Onze aanpak bestaat erin om het ontwerp, de architectuur en de technieken van het gebouw zo creatief, kritisch en analytisch mogelijk aan het gebruik en de omgeving aan te passen om zo goed mogelijk op de behoeften van de gebruikers in te spelen.

Meer lezen
accueil-presentation

Wie zijn wij?

MATRIciel : een team dat werkt met het oog op uitmuntendheid.

De bedrijfscultuur is gebaseerd op een charter dat in het teken staat van de waarden welzijn op het werk, samenwerking, rechtvaardigheid, engagement en ethiek.

Meer lezen
Complexe hôtelier et résidentiel à LLN suivi par MATRIciel

Inauguration de la première phase de l’Agora Resort Urbain à LLN

MATRIciel a accompagné le maître de l’ouvrage Eckelmans Immobilier et le bureau d’architecture Altiplan dans le développement du projet Agora Resort Urbain de Louvain-la-Neuve : ensemble mixte composé de commerces de détail, d’un complexe hôtelier, d’appartements-service et d’appartements résidentiels, d’un parking et d’une couverture de voirie automobile, dont la première phase est inaugurée ce 8 mai.…

Details