Projecten

Residentieel

Kantoren

Bracops - construction d’une nouvelle polyclinique et d’un bloc médico-technique

Hôpital Joseph Bracops

Hôpital Joseph Bracops
MO Hôpitaux Iris Sud (HIS)
Ar archipelago & NU Architectuuratelier

Gezondheid

Handel en gemengd gebruik

Onderwijs

Technisch advies

Over ons

MATRIciel by Oteis is een engineeringbureau voor duurzame bouw. Het bureau werd in 2005 opgericht door onderzoekers van de researchcel Architectuur en Klimaat van UCLouvain om zo academische tools beschikbaar te maken voor de bouwsector. Het was en blijft onze ambitie om alle aspecten van de Duurzame Ontwikkeling op een pragmatische en realistische manier te ontwikkelen.

Zo wil MATRIciel by Oteis de milieu-impact van gebouwen beperken en tegelijk het comfort, de gezondheid en het welzijn van de bewoners maximaliseren. Graag willen we het gebruik van hulpbronnen en broeikasgassen loskoppelen van de opschaling van de bouwsector.

We weigeren te geloven dat elk probleem een “hightech” oplossing vereist en kiezen in plaats daarvan voor een aanpak gebaseerd op bioklimatisme en kringloopeconomie om projectontwerpers te helpen energie-, materiaal- en techniciteitszuinige ruimtes te ontwerpen, van één gebouw tot een heel grondgebied.

Nieuws

Onze knowhow is ontstaan in een universitaire onderzoekseenheid en we stellen nu onze academische instrumenten ten dienste van de bouwsector