Projecten

Residentieel

Kantoren

Bracops - construction d’une nouvelle polyclinique et d’un bloc médico-technique

Hôpital Joseph Bracops

Hôpital Joseph Bracops
MO Hôpitaux Iris Sud (HIS)
Ar archipelago & NU Architectuuratelier

Gezondheid

Handel en gemengd gebruik

Onderwijs

Technisch advies

Over ons

MATRIciel is een engineeringbedrijf in duurzame gebouwen, een spin-off van de onderzoekseenheid Architectuur en Klimaat van de UCLouvain in België. Het bedrijf werd in 2005 opgericht door onderzoekers die de academische instrumenten ten dienste van de bouwsector wilden stellen. De ambitie was, en blijft, om alle dimensies van Duurzame Ontwikkeling op een pragmatische en realistische manier te ontwikkelen.

MATRIciel streeft er dus naar om de negatieve impact van de bouw van gebouwen op de natuur te beperken en tegelijkertijd het comfort, de gezondheid en het welzijn van de gebruikers binnen en buiten de gebouwen te maximaliseren.

We weigeren te geloven dat elk probleem een “hightech” oplossing heeft en kiezen in plaats daarvan voor een aanpak gebaseerd op bioklimatisme en de kringloopeconomie om architecten te helpen bij het ontwerpen van meer duurzame gebouwen.

Wij ontwerpen plaatsen die zuinig zijn qua energie, materialen en techniek, van de schaal van een gebouw tot die van een grondgebied.

Nieuws

Onze knowhow is ontstaan in een universitaire onderzoekseenheid en we stellen nu onze academische instrumenten ten dienste van de bouwsector